Vassruggens Kleiner Solstein ”Pippi”

Lottas ord om Pippi:

Reg. nummer: SE58236/2019

När jag bestämde mig för att jag ville ha en golden retriever så var det självklart att välja en från Vassruggen. Så i december 2019 kom Pippi till mig. Från första stund var det klart att hon skulle utbildas till specialsökshund. Hon blev certifierad på markföroreningar Tri och Tetra när hon var två år och ett år senare även narkotikasökshund. Där är hon certifierad på riktig narkotika i Holland. Pippi är en hund som är väldigt lätt att jobba med. Hon har stor motivation både till leksaker (bollar, kamp mm) och även till mat i träning, vilket gör det lätt att träna. Hon är kroppsligt en väldigt smidig hund (hon väger 20 kg). Jag har sagt från början att hon hoppar som en katt och skulle utan problem kunna landa på ett frimärke. Hon samarbetar och hon är mycket uthållig i arbete. I markföroreningsarbetet och även narkotikasöket krävs det att hon skall jobba fokuserat upp till en hel dag och det gör hon. 

Hemma så är hon en av fem hundar och hon fungerar väldigt bra i flocken. På dagarna är hon med mig på mitt Hundcenter och där har vi även ett hunddagis och hon fungerar bra med dagishundarna även om hon inte bjuder in dom till umgänge. Pippi älskar människor och njuter när hon blir klappad. Ute har hon ingen förväntan på människor men det är för att jag tränat henne att inte bry sig om människor i arbete. Det skulle försvåra vårt arbete med den distraktionen. Hon har en bra på och av knapp och det är någonting jag tränat medvetet från att hon varit valp. Hon hänger alltid med mig men det innebär också att hon får vänta långa stunder ibland. 

Pippis styrkor: arbetsglädje, fokuserad, lättmotiverad, samarbetsvillig, glad, funktionell kropp, snygg. 

Pippi svagheter: det tar ett tag innan hon accepterar nya hundar. Hon kan notera saker som rör sig bakom henne i arbete men hon noterar det och sedan kommer hon igång igen. Hon slaktar leksaker 😊

Jag visste vad jag ville ha när jag fick Pippi och det fick jag och mycket mer därtill. Hon är en fantastisk hund (en totalt partisk matte)

Hon är 53 cm hög, väger 20 kg, pälskvaliteén är funktionell, hon är inte ”välpälsad” hon har inte en mjuk päls.