Planerad kull

 

 

Valp planer vintern/våren 2020-2021

Kull 1

U. Vassruggens Shima of Copper ”Shima”

Om Shima: https://www.kennelvassruggen.se/vassruggens-shima-of- Copper

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3154317

E. Alsterbygdens Luffare ”Luffis”

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3183202

Karins ord om ”Luffis”

Luffis är en glad, orädd, stark och trygg hund! Det var han redan som valp. Det som jag älskar mest med Luffis är hans arbetsglädje, fart och uthållighet! Jakt och jaktträning är vår huvudsakliga sysselsättning. Han är också tränad och används som eftersökshund. I bilen är han tyst och sover, helst på rygg. Han är glad i både barn och andra hundar. Lugn och fin, hemma som borta. Om jag nu ska säga något negativt om Luffis, så är det att det var ”väldigt mycket” Luffis, när han var unghund… men nu är han vuxen och alla fina egenskaper har kommit till sin rätt

Luffis is a happy, fearless, strong and confident dog! He was already a puppy. What I love most about Luffis is his job satisfaction, speed and endurance! Hunting and hunting training are our main occupations. He is also trained and used to search for injured animals. In the car he is quiet and sleeps, preferably on his back. He loves both children and other dogs. Calm and nice, at home and away. If I have to say something negative about Luffis, it is that it was ”very much” Luffis, when he was a young dog … but now he is an adult and all the nice qualities have come into their own!

SHIMA

 

LUFFIS

Kull 2

U. Vassruggens Kimi of Copper ”Kimi” (som jag fått ”låna”  )

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3154314

Meriter: Wt Nbkl 99 p Wt Ökl 96 p Gk anlagsprov viltspår Gk doftprov eukalyptus

Ulrikas ord om Kimi:

E. SPH I SPH II SPH III Vassruggens Grip Greidi ” Grip”

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3127967

Meriter:  2 X 1.a pris ÖKL Jaktprov B, övriga meriter se skk hunddata

Karins ord om Grip:

Grip

J SPHI SPHII SPHIII Vassruggens Grip Greidi

Grip är den lilla hunden med den stora personligheten. Det tog ett tag för oss att komma underfund med varandra men nu har vi gjort det och då har vi fantastiskt kul ihop! Vi har ägnat oss åt många olika saker och idag levererar han vad vi än ägnar oss åt. Han har ett cert i elitklass i spår på 609 p så jag hoppas att vi i framtiden ska kunna ta oss till ett SM i spår. Vi tävlar i klass 2 lydnad. Hade det inte varit för covid så hade vi nog varit uppflyttade vid det här laget. Han har ett 3:e pris i elit klass på B-prov, 1:a pris i Ökl på WT och så har vi jagat jättemycket praktiskt.

Det finns ingen som är en sådan livsnjutare som Grip. Han är först i säng och sist upp på morgnarna, men när det kommer till jakt eller arbete så tröttnar han aldrig. Handlar det om att leta efter den sista anden eller fasanen så är han otroligt hängiven. 

Han är helt trygg med människor men väldigt ointresserad om det inte är någon han känner. Många som försökt hälsa på honom men han sveper bara förbi dem som om de var luft. Men han har inga som helst reservationer utan är bara ointresserad kort och gott.

Grip har en stor självständighet och är väldigt trygg i sig själv. Det tog ett tag att få honom att lita på mina dirigeringar. Men idag är han mycket lyhörd även på långa avstånd. Känns som att jag till slut förtjänat hans uppmärksamhet och att han kommit på att han har användning för mig. Han är riktigt duktig på dirigeringar och går utan större problem 150 m helt blint. Inget ägande, inget resursförvar eller så. 

Som valp var han jätte lugn och snäll men efterhand så har temperament och engagemang kommit. Han har hököga för allt som rör sig och är otroligt uppmärksam på allt som händer i omgivningen. Han missar ingenting! På jakterna är han en riktigt duktig viltfinnare och löser uppgifterna på allra bästa sätt. Han har också ett mycket fint, stadigt och naturligt grepp. Allt ska packas noga och bärs med hela munnen. Det gör att han tar mycket allvarligt på alla inleveranser och håller fåglarna mycket bra och stadigt.

Grip är en underbar hund och han får mig ofta att skratta. Vi har roligt vad vi än gör och han älskar när han och jag gör saker på egen hand utan de andra hundarna. Snällare hund får man leta efter.

KIMI

GRIP